½ kg pazı
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 tatlı
kaşığı biber salçası
1 tatlı
kaşığı domates salçası
1 tatlı
kaşığı un
1 yemek
kaşığı çiçek yağı
1 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 adet
rendelenmiş havuç
1 yemek
kaşığı haşlanmış buğday veya bulgur
1 adet küçük
soğan
Bir tutam
tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
6 bardak
soğuk su
7 bardak et
suyu
Yapılışı:
Pazıları
doğrayıp, haşlayın. Bir tencerede yağ, un, sarımsak, salça kavrulur. Haşlanmış
pazıyı ve haşlanmış buğdayı tencereye ilave edip, soğuk suyu ve önceden hazırladığınız et
suyunu katın. Baharatları da kattıktan sonra, çorbanın kaynamasını bekleyin.
Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatın.
0 yorum:
Yorum Gönder