RSS

14 Kasım 2015 Cumartesi

BEYAZ PİLAV


pilav pişirmek hüner isterMalzeme:
2,5 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
½ paket margarin veya tereyağ
Yeterince tuz

Yapılışı:

Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Ilık tuzlu suda ıslatalım. Bu su soğuduktan sonra, suyunu süzelim. Yağı tencerede eritelim. Pirinçleri kırmadan iyice kavuralım. Pirinçler tane tane olunca, yeterince tuz ve üst seviyeye çıkacak şekilde kaynar et veya tavuk suyunu katalım. Pirinçler suyu çekene kadar pişirelim. Tencerenin kapağını açmadan 15 dakika demlendirelim. Daha sonra servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...