Malzeme:
5-6 adet
yufka
1 adet
domates
5-6 adet
sivri biber
4-5 adet
taze soğan
5 çorba
kaşığı çökelek veya beyaz peynir
1 demet
maydanoz
5 çorba
kaşığı sıvıyağ
Yeterince
tuz, karabiber
Üzerini yağlamak için tereyağ
Yapılışı:
Sebzeleri
yıkayın. Taze soğanı ve sivri biberi ayıklayıp, ince ince kıyalım. Sıvıyağda
kavuralım. Küp halinde doğranmış domatesleri ilave edelim. Ocaktan alalım.
Çökeleğe kıyılmış maydanozu ve baharatı ilave edelim.
Yufkaların
ortasına harçtan eşit miktarda koyup, yufkaların kenarını bohça şeklinde
kapatalım. Hafifçe yağladığınız teflon tavada yufkaların önce bir yüzünü sonra
da diğer yüzünü kızartalım.
Servis
ederken üzerine hafifçe tereyağı sürebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder