RSS

13 Kasım 2015 Cuma

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI (MÜCEDDELE)


Gaziantep yöresine ait bir bulgur pilavı tarifi mercimekle pişiriliyor
Malzeme:
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı yeşil mercimek
2 adet büyük boy kuru soğan
150 gr tereyağ veya margarin
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber



Garnitür:
3 adet kuru soğan
Yeterince un
½ su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Mercimekleri ayıklayıp, 2-3 saat suda bekletelim. Daha sonra bunu süzüp 1 çay kaşığı tuz ile haşlayalım. İnce kıyılmış olan kuru soğanları yağda pembeleşene kadar kavurun. Buna yıkayıp, süzdüğümüz bulguru ilave edelim. 10 dakika kavuralım. Tuz, karabiberi ve haşlanan mercimekleri ilave edelim. Üzerine 2 su bardağı su (veya tavuk suyu ) katalım. Kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirelim. Kapatıp 15 dakika demlendirin.
Diğer tarafta garnitür için kuru soğanları piyazlık doğrayın. Bunları una bulayalım. Kızgın yağda kızartın. Kevgirle alıp, yağlarını süzdürelim.  Pilavı servis tabağına dökelim. Üzerine kızarmış soğanları yayalım, sıcak olarak servis edelim.

Üzerine kırmızı biber de serpebilirsiniz veya Gaziantep’te olduğu gibi üzerine yağda kızarmış yumurta dökerek veya yoğurtla karıştırarak sunabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...