2 su bardağı
pilavlık bulgur
2 su bardağı
yeşil mercimek
2 adet büyük
boy kuru soğan
150 gr
tereyağ veya margarin
Tuz,
karabiber ve kırmızı pul biber
Garnitür:
3 adet kuru
soğan
Yeterince un
½ su bardağı
sıvıyağ
Yapılışı:
Mercimekleri
ayıklayıp, 2-3 saat suda bekletelim. Daha sonra bunu süzüp 1 çay kaşığı tuz ile
haşlayalım. İnce kıyılmış olan kuru soğanları yağda pembeleşene kadar kavurun.
Buna yıkayıp, süzdüğümüz bulguru ilave edelim. 10 dakika kavuralım. Tuz,
karabiberi ve haşlanan mercimekleri ilave edelim. Üzerine 2 su bardağı su (veya
tavuk suyu ) katalım. Kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirelim.
Kapatıp 15 dakika demlendirin.
Diğer
tarafta garnitür için kuru soğanları piyazlık doğrayın. Bunları una bulayalım.
Kızgın yağda kızartın. Kevgirle alıp, yağlarını süzdürelim. Pilavı servis tabağına dökelim. Üzerine
kızarmış soğanları yayalım, sıcak olarak servis edelim.
Üzerine
kırmızı biber de serpebilirsiniz veya Gaziantep’te olduğu gibi üzerine yağda
kızarmış yumurta dökerek veya yoğurtla karıştırarak sunabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder