RSS

25 Aralık 2015 Cuma

DÜĞÜN PİLAVI

misafirlerinize sunabileceğiniz güzel bir davet sofrası yemeğiMalzeme:
400 gram kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
800 gram pirinç
1 su bardağı nohut
1 fincan sarı üzüm
6 su bardağı su
1 paket (250 gram) margarin veya tereyağı
Yeterince tuz ve karabiber

Yapılışı:
Nohudu bir gece öncesinden ıslatıp, ertesi gün haşlayalım. Soğanı ince kıyıp yarısını erittiğimiz yağda pembeleştirelim. Eti ilave ederek 1-2 sefer karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak etler suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar kavuralım. Suyunu çektikten sonra bir iki dakika etleri kavuralım. 6 su bardağı suyu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ilık tuzlu suda ıslatıp, süzdüğümüz pirinci kalan yağda kavuralım. Pişen etin suyunu süzüp pilava önce eti, sonra üzümü ve nohudu ekleyip karıştıralım. Et suyunu, eğer ihtiyaç varsa birazcık daha sıcak su ilavesi ile tencereye ekleyip pilavın pişmesini bekleyelim. Pilav suyunu iyice çekince birkaç dakika daha pişirip ocağı söndürelim. Kendi halinde 15-20 dakika demlendirip harmanladıktan sonra sıcak sıcak servis yapalım.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...