RSS

6 Aralık 2015 Pazar

ETLİ KURU FASULYE

geleneksel yemeklerimizin baş tacı kuru fasulye tarifiMalzemeler:
400 gram kadar kuru fasulye
250 gram kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
Tuz

Yapılışı:
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatalım. Ertesi gün bol suda haşlayalım ve süzelim.

Kuru soğanları ince ince kıyalım ve yağda pembeleştirelim. Etleri soğana katıp, suları çekilinceye kadar kavuralım. Salçaları ve yeterince suyu tencereye ekleyip, etler biraz yumuşayıncaya kadar pişirelim. Etler yarı pişince kuru fasulyeleri ve tuzu da ilave edelim. Fasulyeler iyice pişene kadar hafif ateşte pişirelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...