RSS

1 Aralık 2015 Salı

KEŞKEK

Anadolu'da düğünlerin vazgeçilmez yemeği olan keşkek tarifi
Malzeme:
1 adet kuzu gerdan (yaklaşık 800 ile 1000 gram arasında)
500 gr yarma buğday
2 adet kuru soğan
200 gram tereyağ
Tuz, karabiber, tarçın
Yapılışı:
Kuru soğanı dörde bölelim. Bir gece önceden buğdayı ıslatalım. Bunları ve eti büyük bir tencerenin içine koyun. Üstüne iki parmak çıkacak kadar su ilave edelim. Etleri pişirmeye başlayın. Eğer tencerede su azalırsa azar azar su koyarak pişirelim. Etler piştikten sonra eti kevgirle çıkarın. Buğday pişmeye devam etsin. Soğuduktan sonra eti, yağ ve kemiklerden ayıralım. Etleri didikleyelim. Eti pişmekte olan buğdaya geri ilave edelim. Tahta bir kaşıkla dövercesine etlerin ve buğdayların ezilip, macun kıvamına gelmesini sağlayalım.

Tuz ve karabiber ilave ederek, ocaktan indirin. Servis tabağına koyup, ortasına bir kaşıkla iki çukur açalım. Tarçını tereyağda kızdırıp, ortadaki çukurlara doldurup, kenarlarına da serpiştirerek sıcak sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...