RSS

11 Aralık 2015 Cuma

KIYMALI BAMYA

evde yemek yapmak çok kolayMalzemeler:
750 gram bamya
2 adet kuru soğan
200 gram kıyma
2 adet domates
½ adet limonun suyu
2 kaşık margarin
Tuz, karabiber ve su

Yapılışı:
Bamyaları yıkadıktan sonra uçlarını kalem ucu gibi ayıklayıp, çıkarın. Üzerlerine tuz ve sirke serpip, karıştırarak bekletelim. Bunu yapmamızın nedeni bamyaların salyamsı olan salgının temizlenmesi içindir.

Diğer tarafta ince doğradığımız soğanları yağda pembeleştirelim. Kıymayı ilave edip, iyice kavuralım. Kabuklarını doğrayıp, küp halinde doğradığımız domatesleri ilave edelim. Kavurmaya devam edelim. Birkaç dakika sonra bamyaları , limon suyunu, tuz ve karabiberi ilave edelim. Bamyaların üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve pişirelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...