RSS

18 Aralık 2015 Cuma

SİMİT KEBABI

evde de kebap yaparım diyenler için simit kebabı
Malzemeler:
1 çay bardağı köftelik bulgur
750 gram kuzu kıyma
2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı nane
1 adet rendelenmiş soğan
Tuz, karabiber
Biber ve domates

Yapılışı:
Bulguru ılık suda ıslatıp, kıyma ile yoğurun. Kırmızı toz biber, nane, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ekleyip yoğurmaya devam edin. Ellerinizi ıslatıp harcı kebap şişlerine takın. Kebaba şekil verdikten sonra şişi içinden çıkarıp fırın tepsisine dizin. Domates ve biber ekleyip 200 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...