RSS

12 Aralık 2015 Cumartesi

SUPANGLE

evde kolayca hazırlanabilecek supangle tarifiPandispanya Malzemesi:
4 adet yumurta
125 gram tozşeker (1 su bardağı)
40 gram nişasta (3/4 kahve fincanı)
75 gram un ( 1+ ¼ kahve fincanı)
1 adet limon rendesi

Krema Malzemesi:
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
2 kahve fincanı nişasta
200 gram bitter çikolata (bunun yerine 50 gram kakao da olabilir)
4 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzerine Süs İçin:
Çekilmiş Antep fıstığı veya Hindistan cevizi

Yapılışı:
Pandispanya İçin:
Yumurtalar tozşekerle beraber iyice çırpılır. Un, nişasta ve limon rendesi yavaş yavaş bu karışıma katılır. 25 cm çapındaki bir kabın zemini yağlanır. Karışım bu kaba dökülür. Önceden ısıtılmış olan orta hararetli fırında pişirilir.
Kreması İçin:
750 gram süt, şeker ile beraber kaynatılır. Geri kalan 250 gram süte, nişastayı, kakaoyu ve vanilyayı katıp, çırpalım. Başka bir kapta 4 adet yumurtayı çırpalım ve kakaolu karışıma katalım. Bu karışımı da yavaş yavaş kaynamakta olan süte ilave edelim. Kısık ateşte karıştıra karıştıra, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Pişen pandispanyayı ufak ufak kareler halinde keselim. Kekleri kaselerin içine yerleştirelim. Üzerine muhallebimizi paylaştıralım. Fıstık veya Hindistan cevizi ile süsleyebiliriz.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...