RSS

21 Aralık 2015 Pazartesi

YILBAŞI EKMEĞİ

Malzemeler:
100 gram kepek unu
100 gram buğday unu
100 gram çavdar unu
2 su bardağından bir parmak fazla su
yılbaşında kendi ekmeğinizi evde hazırlayın, kuru meyveli ve bereketliBir tutam tuz
40 gram yaş maya

İçine:
100 gram kuru üzüm
50 gram kırık ceviz
50 gram kırık fındık
50 gram portakal kabuğu
50 gram kuru incir
Bir tutam tarçın

Yapılışı:
Unun ortasını açın, buraya mayayı, suyu ve tuzu koyun. Hamur halini alana kadar yoğurun. Daha sonra kuru üzümü, cevizi, fındığı, inciri ve portakal kabuğunu en son da tarçını ilave edip, yoğurun. Hamuru 10 dakika bekletin. Hamuru dört eşit parçaya bölün. Oda sıcaklığında mayalanması için bir saat ile bir saat yirmi dakika arasında bekletin. Önceden ısıtılmış fırında bu hamurları 10 ile 15 dakika arasında pişmeye bırakın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...