RSS

18 Ocak 2016 Pazartesi

KIŞ SALATASI

kış sebzesi kerevizin en güzel haliMalzemeler:

2 su bardağı süzme yoğurt
2 adet kereviz
3 adet yeşil elma
1 adet orta boy haşlanmış patates
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 diş dövülmüş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
10-12 dal dereotu
Tuz

Yapılışı:

Kerevizleri soyun ve rendeleyin. Suyunu sıkın. Elmayı kabuklarıyla rendeleyin ve onun da suyunu sıkın. Kerevizlerle birleştirin. Haşlanan patatesi rendeleyin. Patatesi ve cevizi de kerevizlerin içine katın. Daha sonra tuzu, yoğurdu, zeytinyağını, sarımsakları ve ince ince doğradığınız dereotlarını da katarak iyice karıştırın. Servis tabağına alın ve en az bir saat buzdolabında bekletin. Servis ederken üzerini dereotu ve cevizle süsleyebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...