RSS

10 Ocak 2016 Pazar

KUZU ETLİ BEZELYE

çocuklarımızın sevebileceği sebzelerden bezelye yemeğiMalzemeler:
1 kg taze bezelye
1 adet kuru soğan
200 gram kuzu kuşbaşı
2 adet domates
½ demet dereotu
1 çorba kaşığı margarin
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Etlerimizi ilave edip, kavuralım. Kabuklarını soyduğumuz ve küp halinde doğradığımız domatesleri ilave edelim. Ayıklayıp, yıkadığımız bezelyeleri katarak üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek bezelyeleri pişirelim. Bu arada tuz ve karabiberi de ilave edelim. Bezelyeler piştikten sonra ince kıyılan dereotunu da katalım. 5 dakika daha pişirelim.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...