RSS

31 Mayıs 2016 Salı

HURMANIN FAYDALARI


Hurma o kadar faydalı bir meyveki sadece ramazanda tüketilmemeli.
İftarda yenen hurma bütün gün enerjisiz ve halsiz kalmış vücudunuza enerji verir. Hurmada bol miktarda şeker bulunur. Bu şeker glikoz değil früktozdur. Früktoz , glikoz gibi kan şekerini birdenbire yükseltmez ve hazmı kolaydır. Bu nedenle iftarda ilk hurma yenir. Sağlıklı oruç açma yöntemidir.
Hurmanın anavatanı Ortadoğu ve Güney Afrika’dır. Günümüzde Amerika ve İngiltere dahi hurma yetiştiriyor.  Hurma magnezyum, demir, potasyum ve B vitamini açısından zengin bir meyvedir.
Kanser, bronşit gibi hastalıklara iyi gelen hurma emziren anneler için de önemlidir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...