RSS

28 Mayıs 2016 Cumartesi

KALAMARLI PİLAV


5-6 Kişilik

Malzemeler:

300-350 gram ayıklanmış kalamar
2 su bardağı pirinç (ıslatılmış)
4-5 adet mantar
3-4 adet domates (kabukları soyulup rendelenmiş)
1 adet soğan (çok ince doğranmış)
1 adet havuç (çok ince doğranmış)
1 adet kereviz (çok ince doğranmış)
4-5 sap maydanoz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Arzu edilirse dana veya tavuk bulyon
Karabiber ve Tuz

Kalamar Nasıl Temizlenir?
Kalamarın şapkasının içindeki iç organlar,bacakları ve gözleri ile birlikte çıkarılır. Bacakları yenmek üzere ayrılır. Göz ve iç organları atılır. Kalamarın şapkasının üstündeki zar soyulur. Şapkanın içindeki kemik kısım alınıp atılır. Şapka kısmı halka biçiminde dilimlenir ya da ızgara, dolma gibi yemekler için bütün olarak kullanılır. Bacaklarla birlikte tüketime hazırlanır.
Kalamarın yumuşatılması için şeker ve karbonat karışımında 15-20 dakika bekletilmesi ve bu sırada iyice yoğrulması önerilmektedir.
kalamarı temizleme görseli


Yapılışı:
Kalamarlar yukarıdaki gibi hazırlanır.
Domateslerin kabuğu alınır ve rendelenir. Sebzeler çok ince doğranır.
Kalamarlar yağda yumuşayana dek kavrulur. Daha sonra tüm sebzeler ve maydanoz eklenerek pişirmeye devam edilir.
İçine istenirse bulyon tabletlerin eritildiği 3,5-4 bardak sıcak su ilave edilir. (Ya da bulyonsuz olarak bu su ilave edilebilir)
İçine domates, pirinç, tuz ve karabiber eklenerek pilav hazır olana kadar pişirilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...