RSS

16 Haziran 2016 Perşembe

EYŞİLİ PİLAV (KASTAMONU)


yöresel tarif eyşili pilav6 Kişilik

Malzemeler:
3 su bardağı siyez bulguru
2 adet soğan
3 su bardağı ekşi ayran ya da ekşi yoğurt
30 gram tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
20 yaprak pazı
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Taze nane
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber

Yapılışı:
Siyez bulgurunu yıkayıp, süzün. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, sulu kalacak şekilde pişirin. Tüm taze otları ve pazı yapraklarını yıkadıktan sonra elinizle küçük parçalara ayırın. Bunları ayrı bir tencerede yumuşayana kadar pişirin. 3 su bardağı ekşi ayranı ekleyin ve karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun. Salça ve baharatları ilave edin. Salçalı sosu ve siyez bulgurunu yeşilliklerin bulunduğu tencereye ilave edip, karıştırın. Sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...