Bu sefer geleneksel lokma tarifinin biraz dışında bir tarif
vereceğiz. Cevizli ve tarçınlı lokma denemek ister misiniz?
8-10 Kişilik
Malzemeler:
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı toz tarçın
2,5 su bardağı içme suyu, ılık olmalı
¼ bardak ceviz (dövülmüş halde)
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı içme suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu karıştırarak
ısıtın. Şurup kıvamına gelene kadar 10 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam
edin. Ateşten alın. Limon suyunu ilave edip, karıştırın. Şerbeti soğumaya
bırakın.
Lokma Hamuru:
Unu eleyin. Bir kasede un, toz şeker , tuz, kuru maya ve
tarçını karıştırın. Ilık suyu ilave edin. Hamur pürüzsüz homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Cevizi de
ilave edin. Akışkan bir hamur olmalı. Hamuru 30 ile 45 dakika kadar oda
sıcaklığında mayalanması için dinlendirin.
Hamuru tekrar karıştırın. Krema torbası içine alın. Derin
bir tencerede veya fritözde 200 derecede
ayçiçek yağını ısıtın. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları sıkarak sıcak
yağda çevire çevire kızartın. Lokmalar altın sarısı renk aldığında oda
sıcaklığındaki şerbetin içine atın ve bir dakika bekletin. Çıkarıp servis
tabağına alın.
0 yorum:
Yorum Gönder