RSS

19 Haziran 2016 Pazar

FARKLI BİR LOKMA TARİFİ


Bu sefer geleneksel lokma tarifinin biraz dışında bir tarif vereceğiz. Cevizli ve tarçınlı lokma denemek ister misiniz?

8-10 Kişilik
farklı bir lokma tarifi isterseniz bir de bu tarifi deneyin
Malzemeler:
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı toz tarçın
2,5 su bardağı içme suyu, ılık olmalı
¼ bardak ceviz (dövülmüş halde)

Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı içme suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu karıştırarak ısıtın. Şurup kıvamına gelene kadar 10 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ateşten alın. Limon suyunu ilave edip, karıştırın. Şerbeti soğumaya bırakın.
Lokma Hamuru:
Unu eleyin. Bir kasede un, toz şeker , tuz, kuru maya ve tarçını karıştırın. Ilık suyu ilave edin. Hamur pürüzsüz homojen  bir kıvam alana kadar karıştırın. Cevizi de ilave edin. Akışkan bir hamur olmalı. Hamuru 30 ile 45 dakika kadar oda sıcaklığında mayalanması için dinlendirin.
Hamuru tekrar karıştırın. Krema torbası içine alın. Derin bir tencerede veya fritözde 200 derecede  ayçiçek yağını ısıtın. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları sıkarak sıcak yağda çevire çevire kızartın. Lokmalar altın sarısı renk aldığında oda sıcaklığındaki şerbetin içine atın ve bir dakika bekletin. Çıkarıp servis tabağına alın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...