RSS

8 Haziran 2016 Çarşamba

GÜLLAÇ BÖREĞİ


4 Kişilik

Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı süt
Tuz
1/3 su bardağı sıvıyağ
1 paket güllaç yaprağı
İç Harç İçin
2 kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
150 gram lor peyniri
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Yumurtaları geniş bir kaba kırın. Ilık süt, tuz ve sıvıyağı karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Güllaç yapraklarını büyük parçalara kırın ve hazırladığınız sıvıdan dökerek fırın tepsisine dizin.
Diğer tarafta peynir, tuz ve karabiber şeritler halinde kesilmiş ve yağda sotelenmiş kırmızı biberlerle harmanlanır. Bu karışım güllaçların üzerine serilir, kalan güllaçlarda parçalanarak ve kalan sosla ıslatılarak üzerine yayılır. Sosun kalanı en üste dökülür. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...