Malzemeler:
800 gram tercihen buttan kuşbaşı
3 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Orta boy bir adet soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
5 bardak su
4 adet orta boy patlıcan
1 bardak sıvı yağ
3 adet orta boy domates
3 adet orta boy dolmalık biber
Buke garni:
1 küçük havuç
¼ küçük kök kereviz
1 küçük soğan
3-4 dal maydanoz
1 defne yaprağı
Yapılışı:
Fırını orta ateşte ısıtın. Soğanı piyazlık doğrayın. Buke
garni için havucu kazıyın. Kerevizi doğrayın. Havuç, kereviz, soğan, maydanoz
ve defne yaprağını bir tülbente sarın ve ağzını bağlayın.
Patlıcanları soyup, enine kalınca dilimleyin. Üzerlerine tuz
serpip suda bekletin. Domatesleri enlemesine ikiye ayırın. Çekirdeklerini
temizleyin. Dolmalık biberi sap ve çekirdeklerinden ayırın. Ortadan ikiye
bölün.
Orta boy bir tencerede tereyağını eritin. Etleri içine atıp
10 dakika kadar kavurun. Etler pembeleşince soğanı katın. 3 dakika kadar
soteledikten sonra tuzu, salçayı ve unu koyun. Un hafif kavurulunca buke garni
ve suyu katın. Ateşi kısarak yaklaşık bir saat orta ateşte ağzı kapalı olarak
pişirin. Tencereyi ateşten alın. İçinde tülbente sarılı olarak koyduğunuz buke
garniyi çıkarın.
Patlıcanları yıkayıp, kurutun. Arkalık ve önlü birer dakika
kadar kızartın. Fazla yağını süzdürün.
Küçük bir güveç veya bir çay fincanı içine artı biçiminde
2’şer dilim halinde yerleştirin. Patlıcanların ortalarına dört beş parça et
koyun. Patlıcanların sarkan kısımlarını etlerin üzerine kapatın. Güveç veya
fincanı ters çevirerek kebapları borcama dizin. Üzerlerine yarım domatesleri,
biberleri kürdanla tutturun.
Etin piştiği tencerede kalan salçayı kebapların üstüne
dökün. Yağlı kağıtla üzerini örterek fırında 10 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder