RSS

16 Haziran 2016 Perşembe

KIZILCIK MARMELATI

kızılcık marmeladının tarifi
Malzemeler:
1 kilo kızılcık
1,5 kilo şeker
1 limon

Yapılışı:
Kızılcıkları yıkayıp suyunu süzün. Tencereye koyup bir fincan su ilave ederek bir iki taşım kaynatın. Ateşten alıp altına başka bir tencere koyup süzgece boşaltarak kaşık yardımı ile kızılcıkları iyice eziniz. Yalnız çekirdekler kalana kadar kızılcıkları ezip geçiriniz. Ezilen kızılcıkların üzerine şekeri koyup orta hararetli ateşte kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Kıvamına yakın bir limon suyu koyup, tekrar bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız. 5 dakika beklettikten sonra kavanoza boşaltıp, soğuyunca ağzını kapatıp serin bir yerde kullanacağınız zamana kadar bekletiniz.
Eğer kızılcıklar çok olgun ve etli ise haşlamadan, kevgirden geçirerek  marmelatı  yapabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...