Kışlık şuruplar yaz meyvelerinden yaz mevsiminde yapılır ve
kışın kullanılmak üzere saklanır. Uzun süre dayanması için hem şeker miktarı
artırılır, hem de kaynatılmak suretiyle yapılırlar. Şişelere dökülürken çok
fazla karıştırılmamalıdır. Yoksa şekerlenir. Şurup sıcakken şişelenmelidir.
Ağzı hava almamalıdır. Serin ve güneşsiz yerde saklanmalıdır. Şişelerin temiz
olması ve kullanacağı zamana kadar kaynar su içinde bulundurulmalıdır.
Şimdi kızılcık şurubu için malzemelerimizi sıralıyalım;
2 bardak kızılcık suyu
1 adet limon
1 kilo şeker
Yapılışı:
Şekerin üzerini örtecek kadar su ile şekeri kaynatıp,
koyulaştıralım. Kıvamını anlamak için şekeri soğuk suya damlatın. Suda
sertleşip, lokum kıvamına gelirse kıvamı olmuştur. Daha sonra kızılcık suyunu,
limon suyunu şekere katıp 5-6 taşım kaynatalım. Ateşten alıp, yarım saat
bekletin. Şişelere doldurun. Serin ve güneş görmeyen bir yerde bekletin.
Kışlık şuruplar ikram edileceği vakit bardakların 1/3
kısmına şurup, geri kalanına su koyup, karıştırılarak ikram edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder