RSS

12 Haziran 2016 Pazar

KURU KAYISI TATLISI


BASİT VE ÇABUK HAZIRLANAN KURU KAYISI TATLISI6 KİŞİLİK/ 40 DAKİKA

Malzemeler
Yarım kg kuru kayısı veya günkurusu
50 gr tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 su bardağı ceviz içi iri çekilmiş halde

Yapılışı
Kuru kayısıları iyice yıkayın. Sularının süzülmesi için süzgece alın.
Tereyağını eritin ve kayısıları içine alarak tahta bir kaşıkla 5 dakika kadar kavurun.
Üzerine tozşeker serpin ve suyu katarak, kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.

Servis tabağına alıp, üzerlerine ceviz içi serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...