4-5 Kişilik
Malzemeler:
1,5 su bardağı maş fasulyesi
Yarım su bardağı kuru börülce
3 çorba kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1,5 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
Kuru börülceleri ve maş fasulyesini bir gece suda bekletin.
Geniş bir tencerede üzerlerini 4 parmak geçecek kadar su ilave ederek
yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tereyağını küçük bir tencerede eritin. Un ilave ederek rengi
dönünceye kadar kavurup, salça, tuz ve baharatları ilave edin. 3-4 dakika daha
kavurup ocaktan alın. Unlu karışımı kaynayan maş fasulyesi ve börülceye ilave
edip karıştırın.
5 dakika kadar karıştıra karıştıra pişirin. Sıcak servis
edin.
0 yorum:
Yorum Gönder