RSS

25 Haziran 2016 Cumartesi

MAŞLI BÖRÜLCE YEMEĞİ(ISPARTA)


Isparta yemeklerinden biri maşlı börülce tarifi

4-5 Kişilik

Malzemeler:
1,5 su bardağı maş fasulyesi
Yarım su bardağı kuru börülce
3 çorba kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1,5 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber

Yapılışı:
Kuru börülceleri ve maş fasulyesini bir gece suda bekletin. Geniş bir tencerede üzerlerini 4 parmak geçecek kadar su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tereyağını küçük bir tencerede eritin. Un ilave ederek rengi dönünceye kadar kavurup, salça, tuz ve baharatları ilave edin. 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın. Unlu karışımı kaynayan maş fasulyesi ve börülceye ilave edip karıştırın.
5 dakika kadar karıştıra karıştıra pişirin. Sıcak servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...