RSS

3 Haziran 2016 Cuma

ŞEKERPARE


kolay şekerpare tarifleri8 Kişilik

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı irmik
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
250 gram tereyağı
2 yumurta
4 su bardağı un
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine süslemek için fındık içi

Yapılışı:
Hamuru elde etmek için, pudra şekerini, kabartma tozu, vanilya tozu, irmik, tuz harmanlanır. Ortası havuz şeklinde açılır. İçine yumurta, tereyağını (yumuşamış olarak) katın. Azar azar unu ilave edilir.
Pürüzsüz bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Hafifçe düzleştirilir. Ortalarına fındık koyun. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin.
Şerbet için şeker ve suyu iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip, birkaç dakika daha  kaynatın. Ilımaya bırakın. Fırından çıkan şekerpareleri 2 dakika dinlendirin. Üzerlerine şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerini kapatın ve şerbetin çekmesini bekleyin. Soğuk servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...