RSS

17 Haziran 2016 Cuma

SOSLU KISIR


kısırı bir de bu şekilde deneyinMalzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
3 adet domates
3 adet sivribiber
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 demet taze sarımsak
2 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
½ su bardağı sıvı yağ
Tuz ve kırmızı pul biber

Yapılışı:
Bulguru bol sıcak suda karıştırıp, üstte kalan suyunu süzüp, ağzı kapalı olarak şişene kadar bekleyelim. Taze soğan, sarımsak ve maydanozları bol su ile yıkadıktan sonra ince kıyalım. Kuru soğanları da ince kıydıktan sonra yağda kavuralım. Sivri biberleri çekirdeklerinden temizleyip, ince kıyalım ve soğanlara katalım. Domates ve biber salçasını katarak bir iki dakika daha kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup, küp halinde doğrayalım. Bunları da katıp, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Bulguru bir kaseye alalım. Hazırladığımız sosu üzerine dökelim. Taze soğan, sarımsak, maydanoz, limon suyu ve baharatları ilave ederek, hafifçe karıştıralım.

Yanında ayran ve turşu ile servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...