RSS

12 Haziran 2016 Pazar

TAŞ KADAYIF

evde canınız tatlı çekince taş kadayıf yapabilirsiniz

6 Kişilik

Malzemeler:
12 hazır taş kadayıf
6 yumurta
Kızartmak için Ayçiçek yağı
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Arası İçin:
1 su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz
Üzeri İçin:
İri çekilmiş fındık veya ceviz, veya dondurma

Yapılışı:
Taş kadayıfının kenarları bir bıçakla alınır. Yumurtalar bir kasede çırpılır. Taş kadayıflar yumurtalara batırılır ve kızartılır. Şerbeti için şeker ve kaynatılır. Limon suyu eklenir, soğumaya bırakılır. Sıcak kadayıflar soğuk şerbete atılır ve bekletilir. Şerbet iyice çekince kadayıflar süzülür ve tabaklara alınır. Üzerine ceviz veya fındık serpilir, diğer kadayıfla üzeri kapatılır. Son kadayıfın üzerine yine ceviz veya fındık veya dondurma konarak servis edilebilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...