RSS

2 Haziran 2016 Perşembe

YUFKA MANTISI


6 Kişilik

Malzemeler:
4 yufka
kolay mantı yapımı300 gram kıyma
1 soğan
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:
Kıyma, tuz, karabiber, kimyon ve yemeklik halde kesilmiş soğanı  yoğurun. İsterseniz soğanı rende de yapabilirsiniz. Yufkaları ortadan ikiye ayırın ve üzerine süt, yoğurt ve yağ karışımını sürün. Kenarını biraz içe kıvırıp, başlangıç tarafına uzunlamasına kıymalı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın.

Yufkaları 2 cm kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Üzerine yağ sürüp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis tabağına aldığınızda üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Tereyağını içine nane ve kırmızı biberle eritin. Mantının üzerine dökün.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...