RSS

23 Haziran 2016 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Malzemeler:
ANNELERİMİZİN ELİNDEN EN SEVDİĞİMİZ LEZZET800 gram dolmalık biber (orta boy)
2-3 adet domates
1 adet limon
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz ve su

Dolma İçi Malzemeleri:
300 gram pirinç
3 adet soğan
1 adet domates veya 1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 demet maydanozu
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı dolusu kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolusu çam fıstığı
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Yenibahar, tarçın, tuz ve karabiber

Dolma İçi:
Pirinçleri yıkayıp tuzlu sıcak suda ıslatalım (su çok sıcak olmamalı)
Yağı tencereye koyup, içine çam fıstıklarını ilave edip, pembeleştirelim. İnce kıyılan kuru soğanları da ilave edip kavurmaya devam edelim.
Soğanlar ve fıstıklar pembeleşince, pirinçleri ilave edelim. Kavuralım.
Domatesi kuşbaşı keselim, isterseniz kabuğunu soyabilirsiniz. Pirinçlere ilave edelim. Islatmış olduğumuz kuşüzümlerini, tuzu, toz şeker ve baharatları ilave edelim.
Bir su bardağı kadar suyu ilave edip, ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim. Pirinçler biraz diri kalacaktır. İnce kıyılan maydanoz, dereotu ve taze naneleri ekleyelim ve karıştıralım. Ağzı kapalı olarak soğutalım.

Yapılışı:
Biberlerin saplarını çıkarıp, içlerini temizleyelim. Dolma içini biberlere dolduralım ama çok sıkıştırmayalım. Domateslerle biberlere kapak yapıp, üzerlerini kapatalım. Tuz serpelim.Biberlerin üzerlerini geçecek kadar su koyalım. Dolmaların üzerine ufak bir tabak kapatalım. Böylece dolmaların kaymasını önlemiş olacağız. Daha sonra tencerenin kapağını kapatalım. Su kaynayana kadar hızlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim. Tencerede soğuttuktan sonra servis edelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...