RSS

21 Temmuz 2016 Perşembe

ETLİ TOPALAK ÇORBASI (KONYA)


5-6 Kişilik

Malzemeler:
etli topalak çorbası konya mutfağından bir tarifKöfte için:
750 gram kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 su bardağı su tercihen et suyu

Üzerine:
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Köfte için önce kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiber yoğrulur. Misket büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
Nohut bir gece suda bekletilir. Ertesi gün haşlanır ve süzdürülür. Kabukları soyulur. Tereyağ ile salçalar kavrulur. Et suyu ilave edilerek kaynatılır. Bu suya köfte ve nohudu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirilir.
Kaselere koyduğunuzda maydanoz ile süsleyebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...