RSS

30 Ağustos 2016 Salı

DOMATESLİ UN ÇORBASI

taze domatesle yapabileceğiniz lezzetli bir tarifTaze domatesle yapabileceğiniz lezzetli bir tarif.

Malzemeler:
4 su bardağı su
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
5-6 adet olgun domates
Tuz, karabiber ve nane

Yapılışı:
Unu, yağı tencereye koyup, orta hararetli ateşte, un hafif sarı bir hale gelinceye kadar karıştırarak kavurunuz. Domatesleri rendeleyiniz. Unla, yağa ilave edip, bir iki defa kavurunuz. Sonra suyu azar azar katarak, karışımı iyice eziniz. İsterseniz blenderdan geçiriniz. Tuz ve karabiberle tatlandırınız. 10-15 dakika hararetli ateşte pişiriniz. İstenilen yoğunluğa geldikten sonra ateşten alınız. Üstüne nane serperek servis edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...