RSS

25 Ağustos 2016 Perşembe

İÇ BAKLALI PİLAV (AZARBEYCAN PİLAVI)


bakla ve pirincin muhteşem uyumuMalzemeler:
2 su bardağı pirinç
4 bardak su (et veya tavuk suyu)
Dere otu
1 kg iç bakla
1 tatlı kaşığı un
1 limon suyu
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Baklaların üstündeki kalın kabuğu soyup, yıkayınız. Pirinci ayıklayıp, tuzlu su ile ıslatınız. Bir tencereye bir kaşık yağı, unu koyup hafifçe kavurunuz. Sonra limon suyu, tuzu ve iki bardak su koyup baklaları içine alıp, orta hararetli ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirip, suyunu çektiriniz. Baklaların üzerine pilav suyunu koyunuz. (4 bardak su) Kaynayınca pirinçlerin suyunu süzüp ilave ediniz. Tuz atıp, bir kere karıştırın. Pirinçler suyunu çekince ateşi söndürün. Demlendirin. İnmesine yakın dereotunu kıyıp, ekleyin. Karabiber ile tatlandırın. Sıcak servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...