RSS

24 Ağustos 2016 Çarşamba

ISPANAKLI PEYNİRLİ TAVUK DOLMASI


lezzetli tavuk göğsü tarifi4 Kişilik
Malzemeler:
4 adet kemikli tavuk butu
500 gram ıspanak
50 gram beyaz peynir
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Ispanakları ayıkladıktan sonra yıkayın ve kıyın. Soğanı soyun ve ince ince doğrayın. Bir tencereye 2 yemek kaşığı yağı koyup, soğanları soteleyin. Ispanakları ilave edip, suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine peyniri ilave edin. Yumurtayı kırıp ilave edin ve karıştırın. Tuz ile tatlandırın.
Tavuk göğüslerini tuz ve biber ile tatlandırın. Kemiğin altından bıçak ile yarın. Yardığınız tavuk göğüslerinin içine kaşık yardımı ile ıspanaklı harçtan doldurun. Bir tavada arkalı önlü kızartın. Pilav ile servis yapabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...