RSS

9 Ağustos 2016 Salı

KABAK KARNIYARIK

kabağı bir de bu şekilde deneyin

Malzemeler:
1 kg kabak (yaklaşık 5-6 adet)
2 adet kuru soğan
3 adet domates
250 gram kıyma
3 kaşık yağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Kabakların  başını ve sert tarafları kesiniz. Baş ve son kısımlarında 1,5 cm’lik yeri bırakıp kabakları tamamen soyunuz. Ortalarını kayık şeklinde oyup çıkarınız. Tuzlayıp yıkayınız. Kızgın yağda hafif pembe kızartınız. Kıymanın çoğunu soğan ve yağla hafif kavurunuz. Kabukları soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domates ilave edip bununla da hafif kavurunuz. Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu,  tuzu, karabiberi koyup karıştırınız. Kabakların  oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz. Kabakların oyuk kısmına kıymayı doldurup üzerine birer domates dilimi koyunuz. Su ilavesiyle fırında veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz. Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...