RSS

18 Ağustos 2016 Perşembe

KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI


deniz ürünleri çorbası
Malzemeler:
1 orta büyüklükte kırlangıç balığı
1 adet soğan
2-3 havuç
1 adet patates
1 kaşık yağ
1 kaşık un
1 yumurta
1 limon

1-2 defne yaprağı
Tuz

Yapılışı:
Balığı yıkayıp, ayıklayınız. Geniş bir tencereye balığı, iri doğranmış soğanı, havucu, patatesi, defne yaprağını koyunuz. Üzerlerine 5 bardak su koyup, tuz ilave ederek orta ateşte yarım saat pişiriniz. Balık ve sebzeler yumuşayınca ateşten alınız. Balığı bir kaba çıkarınız. Sebzeleri süzünüz. Ayrı bir tencerede un ile yağı pembeleşmeden kavurunuz. Süzdüğünüz balık suyunu, unlu karışıma azar azar dökerek, unu iyice eziniz. Çorba kıvamına gelene kadar balık suyunu ilave ediniz. Diğer tarafta balığı kemik ve kılçıklarından ayırarak etini ufak parçalara bölünüz. Tenceredeki çorbaya balık etlerini katınız. Bir iki taşım kaynamaya bırakın. Bir yumurta sarısını bir limon suyuyla çırpın. Çorbanın suyundan alarak ılıştırın. Yumurtalı terbiyeyi, azar azar ve karıştırarak balık çorbasına katınız. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...