RSS

27 Ağustos 2016 Cumartesi

KREM KARAMEL

Klasik bir tatlı olan krem karamel aslında o kadar da zor bir tarif değil.

yumurtanın tatlı hali
Malzemeler:
1 kilogram süt
8 yumurta
200 gram toz şeker
Vanilya

Yapılışı:

Sütü kaynattıktan sonra ılıştırın. Şekeri katıp, karıştırarak eritiniz. Yumurta sarılarını bir kaseye kırıp bir iki defa karıştırıp süte dökünüz. Bir iki defa daha karıştırıp bırakınız. Karamel kalıplarına ağda şekeri yapıp birer kaşık koyup hafif esmerleştirin. Kalıplara doluncaya kadar sütü dökünüz. Kalıpları içi su dolu bir kaba koyup, fırına koyunuz. Su seviyesi le kalıptaki süt seviyesi aynı olmalı. Sıcak bir fırında 20-25 dakika kadar pişiriniz. Pişip pişmediğini anlamak için kalıpların kenarından bıçakla yukarı kaldırın. Katılaşmış ise pişmiştir. Soğuyunca kalıpların kenarlarını bıçakla kesip kalıbı tabağa ters çevirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...