RSS

21 Eylül 2016 Çarşamba

KABAK TATLISI


kışın vazgeçilmez tatlısı6 Kişilik

Malzemeler:
1 kilogram balkabağı (3-4 dilim gibi)
3 su bardağı toz şeker
2-3 adet karanfil (arzu ederseniz kullanın)

1 su bardağı su
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Yapılışı:
Balkabağının kabuklarını soyun veya soyulmuş olarak alın. Balkabağı alırken renginin kavuniçi görünümünde ve diri olmasına dikkat edin. Yeşil kısımlarını kesin. Büyük parçalar halinde kesin. Üzerine tozşekeri serpip bir gece bekletin. Suyunu salan kabakları kısık ateşte pişirmeye bırakın. Bu arada bir su bardağı suyu ve  1 su bardağı pekmezi bir kenardan ilave edin. Ama kabağınız çok su salmışsa ilave su koymanaza gerek yok.

 35-40 dakika kadar kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Fakat çok fazla pişirip kabakların dağılmaması gerekir. Daha sonra soğumaya bırakın. Servis yaparken üzerine ceviz içi servis edebilirsiniz. Ceviz yoksa fındık da kullanabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...