RSS

20 Eylül 2016 Salı

KARALAHANA ÇORBASI


yöresel çorba tarifleriGiresun yöresine ait bir çorbadır. Genelde acı biberle tüketilir.

6 Kişilik

Malzemeler:
Yarım demet karalahana
2 adet soğan
1 adet havuç
1 adet domates
2 yemek kaşığı mısır yarması
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı mısır unu
Yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye

Yapılışı:

Karalahanayı bol suyla yıkayın. Daha sonra ince ince doğrayın. Mısır yarmalarını tencereye alarak üzerini geçecek kadar su koyarak kaynatın. Üzerinde köpükler oluşur, bunları alın. Daha sonra karalahanayı ve ince ince doğranmış soğanı ilave edin. Havucu rendeleyin, domateslerin kabuklarını soyun ve küp halinde doğrayın. Bütün bunları ve haşlanmış kuru fasulyeleri de karalahanaya ilave edin. Tuz ve tereyağını ilave edip, mısır ununu ekleyerek, karıştırın. Yumuşak bir kıvam alana kadar çorbayı pişirin. Sıcak sıcak servis edin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...