6 Kişilik
Malzemeler:
Yarım demet karalahana
2 adet soğan
1 adet havuç
1 adet domates
2 yemek kaşığı mısır yarması
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı mısır unu
Yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Yapılışı:
Karalahanayı bol suyla yıkayın. Daha sonra ince ince
doğrayın. Mısır yarmalarını tencereye alarak üzerini geçecek kadar su koyarak
kaynatın. Üzerinde köpükler oluşur, bunları alın. Daha sonra karalahanayı ve
ince ince doğranmış soğanı ilave edin. Havucu rendeleyin, domateslerin
kabuklarını soyun ve küp halinde doğrayın. Bütün bunları ve haşlanmış kuru
fasulyeleri de karalahanaya ilave edin. Tuz ve tereyağını ilave edip, mısır
ununu ekleyerek, karıştırın. Yumuşak bir kıvam alana kadar çorbayı pişirin.
Sıcak sıcak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder