RSS

4 Eylül 2016 Pazar

KEREVİZ DOLMASI


kışın vazgeçilmez sebzesi kereviz ile dolma tarifi
Malzemeler:
1 kilogram dolmalık kereviz
250 gram kıyma
2 kaşık pirinç veya bulgur
1 kaşık yağ
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Dolma içinin hazırlanması: Kıymanın içine soğanları incecik doğrayın. Pirinci veya bulguru ayıklayıp, yıkayıp kıymaya ilave ediniz. Domateslerin kabuğunu soyun, fındık büyüklüğünde doğrayıp kıymaya katınız. Maydanozu ince ince kıyıp, kıymaya ilave ediniz. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kıymanız az yağlı ise bir kaşık yağ ilave ediniz. Eğer harç sert ise biraz su ilave edebilirsiniz.
Kerevizleri kök ve yeşil kısımlarını biraz kesiniz. Kabuklarını soyup büyüklerini ortadan ikiye bölünüz. İçlerini hafif oyup, yıkayınız. Limonlu tuzlu suda haşlayın. Daha sonra içlerini kıymalı harçla doldurunuz. Çok sıkı doldurmayın. Bir bardak su , yarım limon suyu koyup pişiriniz. Kerevizler yumuşayıp, pirinçler uzayıncaya kadar pişirin. Terbiyesini ilave edip, bir iki tık kaynatıp ateşten alınız.

Terbiyesi şöyle yapılır:
2 yumurta sarısını bir limon suyu ile iyice çırpın. Kerevizin sıcak suyundan bir kepçe alıp, yumurtayı ılıştırın. Sonra tencereye yavaş yavaş katın. Eğer yumurtayı ılıştırmadan katarsanız, yumurta hemen pişer ve pürtük pürtük tencerenin içinde kalır. Bu nedenle mutlaka ılıştırılma işlemi yapılmalı.

                                                                                                                                       

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...