Malzemeler:
500 gram tatlı lor peyniri
Yarım su bardağı krema
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
200 gram taze yaban mersini (isterseniz başka bir meyve de
olur)
1 orta boy ekmek kadayıfı
Şerbet İçin:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Üzeri İçin:
şam fıstığı, nane yaprağı
Yapılışı:
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Koyulaşmaya
başlayınca ocak alıp ılınmaya bırakın. İçine birkaç damla limon suyu ilave
edin. Diğer tarafta lor peyniri, krema,
toz şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla karıştırın. Yaban mersinlerini ilave
edin. Ocakta pişirebileceğiniz bir tepsiye ekmek kadayıfının tek katını
yerleştirin. Ilık haldeki şerbetin bir kısmıyla ekmek kadayıflarını ıslatın.
Hazırlamış olduğunuz kremayı ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerine diğer
ekmek kadayıfını kapatın. Kalan şerbeti
üzerine dökün. Ocağa alın ve kısık ateşte şerbetini çekene kadar
pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyin. Üzerlerine kalan
kremadan sürerek veya şam fıstığıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder