RSS

19 Eylül 2016 Pazartesi

LOR PEYNİRLİ EKMEK KADAYIFI


lezzetli ekmek kadayıfı tatlısı6 Kişilik

Malzemeler:
500 gram tatlı lor peyniri
Yarım su bardağı krema
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
200 gram taze yaban mersini (isterseniz başka bir meyve de olur)
1 orta boy ekmek kadayıfı
Şerbet İçin:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

Üzeri İçin:
şam fıstığı, nane yaprağı

Yapılışı:
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca ocak alıp ılınmaya bırakın. İçine birkaç damla limon suyu ilave edin.  Diğer tarafta lor peyniri, krema, toz şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla karıştırın. Yaban mersinlerini ilave edin. Ocakta pişirebileceğiniz bir tepsiye ekmek kadayıfının tek katını yerleştirin. Ilık haldeki şerbetin bir kısmıyla ekmek kadayıflarını ıslatın. Hazırlamış olduğunuz kremayı ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerine diğer ekmek kadayıfını kapatın. Kalan şerbeti  üzerine dökün. Ocağa alın ve kısık ateşte şerbetini çekene kadar pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyin. Üzerlerine kalan kremadan sürerek veya şam fıstığıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...