RSS

20 Ekim 2016 Perşembe

ARMUT KOMPOSTOSU


içinizi ferahlatacak komposto tarifleriMalzemeler:
1 kg sert armut
350 gram tozşeker

3 adet karanfil
6 su bardağı su

Yapılışı:
Armutları yıkadıktan sonra dörde bölüp, çekirdek kısımlarını çıkartın. Kabuklarını soyun. Kararmamaları için su dolu bir kapta bekletin. Soyma işi bittikten sonra armutları, karanfilleri ve 6 su bardağı suyu bir tencereye koyarak kaynamaya bırakın. Suyun miktarı armutları iki parmak geçmelidir. Armutları yarı pişince tozşekeri katalım. Tozşekerin miktarını siz isteğinize göre ayarlıyabilirsiniz. İyice pişmesini bekleyin. Daha sonra ocaktan alıp, ağzı kapalı olarak soğumaya bırakın. Kaselerde soğuk olarak servis edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...