RSS

23 Ekim 2016 Pazar

KUMBURSİYE


hatay yemekleriMalzemeler:
1 kilo kuşbaşı et
Yarım kilo arpacık soğan
2 tane patates
1 su bardağı tuzlu yoğurt veya süzme yoğurt
1 çorba kaşığı nane
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı:

Eti tencereye koyup, iki kaşık yağı da ekleyerek yüksek ateşte kendi suyunda kavuralım. Üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyip pişirelim. Pişen etin içine küp doğranmış patatesleri ve soğanları koyup 15 dakika kadar daha pişirelim. Tuzlu yoğurdu tencereden aldığımız bir çay bardağı su ile ılıştıralım ve pişen yemeğe yavaş yavaş karıştırarak katalım. Tuzunu ekleyelim. Bir başka tavada yağda naneyi yakalım ve tenceredeki etlerin üzerine gezdirelim. Sıcak servis edelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...