RSS

16 Ekim 2016 Pazar

SEBZELİ GÖZLEME


gözleme tarifleriMalzeme:
5-6 adet yufka
1 adet domates
5-6 adet sivri biber
4-5 adet taze soğan
5 çorba kaşığı çökelek veya beyaz peynir
1 demet maydanoz
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeterince tuz, karabiber
Üzerini yağlamak için margarin


Yapılışı:
Taze soğanı ve sivri biberi ayıklayıp, ince ince kıyıp sıvıyağda kavuralım.
Tavla zarı şeklinde doğradığımız domatesi ilave edip, kavurmaya devam edelim. Ocaktan alıp içine peyniri, ince kıyım maydanozu ve baharatı ilave edip, harmanlayalım.
Yufkaların ortasına harçtan eşit miktarda koyup, yufkaların kenarını bohça şeklinde kapatalım. Hafif yağlanmış teflon tavada yufkaların önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü kızartalım. Tavadan aldıktan sonra tereyağı  ile hafifçe yağladıktan sonra dörde kesip, sıcak sıcak servis edelim.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...