RSS

25 Ekim 2016 Salı

ŞIHIL MAHŞİ


hatay yemekleriMalzemeler:
6 tane kabak
100 gram kıyma
2 tane kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz ve karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Kabakların dışını bıçakla kazıyalım. İçlerini oyalım.  Kızgın yağda kızartalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Kavuralım ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, nohutu, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım. Kabakları kıymalı harçla dolduralım. Tencereye dik şekilde kabakları dizelim. Bir bardak kaynar su ekleyip kısık ateşte pişirelim.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...