RSS

31 Ekim 2016 Pazartesi

SOĞANLI YOĞURT ÇORBASI


Mardin yemekleri4 Kişilik

Malzemeler:
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet havuç
2-3 adet biber turşusu
7 su bardağı su
300 gram yoğurt
1 adet yumurta

Tuz, karabiber, yenibahar

Yapılışı:
Kıyma ve yemeklik doğradığınız soğanları, zeytinyağında kavurun. Havuçları minik küpler halinde doğrayın. Biber turşusunu da doğrayın. Bunları da kıymaya ilave edin. Suyunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan 1 kepçe yoğurda ilave ederek yoğurdu ılıştırın. Yoğurdu yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Bir süre karıştırın ve kaynatmaya devam edin. Tuz ve baharatları ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Üzerine kırmızı pul biber serperek servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...