RSS

12 Kasım 2016 Cumartesi

AŞOTU ÇORBASI


erzurum yemek tarifleri4 Kişilik

Malzemeler:
Yarım su bardağı aşurelik buğday
200 gram kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı aşotu (taze kişniş)

Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayın. Ekmekleri ıslatıp, suyunu sıktıktan sonra didikleyin. Kıymayı, tuz ve karabiberi ilave ederek yoğurun. Minik misket köfteler yapın. Yoğurdu biraz sulandırarak unla karıştırın. Haşlanmış buğdaya bu yoğurdu ekleyin. Köfteleri de katın tuz ve karabiberi de ilave ederek köfteler pişene kadar pişirin. Diğer tarafta soğanları rendeleyin. İnce kıyılmış taze kişniş ile tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...