RSS

15 Aralık 2016 Perşembe

ARAPSAÇLI KURU FASULYE


OTLU YEMEK TARİFLERİ6 Kişilik
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
250 gram arapsaçı otu
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4-5 adet kurutulmuş domates
1 adet küp şeker
3 su bardağı su
Tuz

Yapılışı:
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu dökün ve yeni doldurduğunuz suyla haşlayın.  Suyunu süzün. Yemeklik doğradığınız soğanları bir tencerede zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelediğiniz domatesleri, kuru fasulyeyi, küpler halinde doğramış olduğunuz kuru domatesleri ve küp şekeri ilave edin. Baharat ve tuzla tatlandırın. Suyu ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Daha sonra iri doğradığınız arapsaçı otlarını ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...