Malzemeler:
1 kg tavuk but
3 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
100 gram tereyağı
2 adet çarliston biber
1 adet domates
Yapılışı:
Tavuk butlarını haşlayın. Diğer tarafta küp halinde
doğranmış olan soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinçleri
yıkayıp, süzün. Pirinçleri soğanlara ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
Pirinçleri bir fırın kabına alın. Üzerine haşladığınız tavuğun suyundan
gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pirinçler suyunu hafifçe
çekinceye kadar pişirin.
Fırından çıkarıp haşlanmış olan tavuk butlarını, jülyen
doğranmış çarliston biberler ve halka halinde doğranmış olan domatesleri
pilavın üzerine dizin. Tekrar fırına verin. Tavuklar kızarınca çıkarın.
0 yorum:
Yorum Gönder