RSS

18 Haziran 2016 Cumartesi

BİRYAN (SİİRT MUTFAĞI)


siirt mutfağını tanıyalım biryan5-6 Kişilik

Malzemeler:
1 kg tavuk but
3 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
100 gram tereyağı
2 adet çarliston biber
1 adet domates

Yapılışı:
Tavuk butlarını haşlayın. Diğer tarafta küp halinde doğranmış olan soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinçleri yıkayıp, süzün. Pirinçleri soğanlara ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Pirinçleri bir fırın kabına alın. Üzerine haşladığınız tavuğun suyundan gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pirinçler suyunu hafifçe çekinceye kadar pişirin.
Fırından çıkarıp haşlanmış olan tavuk butlarını, jülyen doğranmış çarliston biberler ve halka halinde doğranmış olan domatesleri pilavın üzerine dizin. Tekrar fırına verin. Tavuklar kızarınca çıkarın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...