Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 patates
1 adet soğan
1 adet havuç
4-5 dal kuzukulağı
Yarım çay bardağı pirinç
5 su bardağı et veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri İçin:
2-3 dal kuzu kulağı
Karabiber
Yapılışı:
Kırmızı mercimeği yıkayıp, süzün. Patates, soğan ve havucu
iri iri doğrayın. Mercimeği tencereye aktarın. Üzerine sebzeleri ilave edip
pirinci ekleyin. Suyunu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Sebzelerin
yumuşamasına kadar pişirin. Kuzukulağını iri kıyıp pişmeye yakın tuz ile
beraber çorbaya katın. Daha sonra ocaktan tencereyi alın ve çorbayı blenderdan
geçirin. Tereyağını ilave edin. İnce kıyılmış kuzu kulağı ile süsleyip, servis
yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder