Ramazanda ağır
tatlılardan kaçınmak gerek. Hafif tatlılar tercih edilmelidir.
En iyi ramazan tatlısı
yağsız sütle yapılan kazandibidir. Eğer güllacı da aşırı şekerle yapmaz, içine
bol ceviz koyarsanız bu da faydalıdır.
Dikkat edilmesi gereken
bir nokta tatlının hemen iftarın ardından veya sahurda tüketilmemesidir. Ara
öğün olarak üzerlerine tarçın dökülerek yenmelidir.
Güllaç içeriğinde süt
olması nedeniyle şerbetli tatlılara göre hafif bir tatlıdır. Kişide kilo
problemi varsa ve kan şekerinde problem yaratıyorsa, çok fazla
tüketilmemelidir.
Diyabet hastaları
tatlandırıcı kullanarak bu tatlıları hazırlayabilirler.
Güllaç nişasta ihtiva
ettiği için kalp hastaları, diyabetliler, kan yağları yüksek olanlar ve obezler
için önerilmez.
Ramazanın diğer bir
tatlı grubu da meyveli muhallebiler olabilir. Az yağlı yoğurt ile hazırlanan
meyveli yoğurtlar da tüketilebilir.
Bu sene ramazan yaz
aylarına denk geldiği için dondurmada aşırıya kaçmamak kaydıyla tüketilebilir.
Dondurma seçiminizi meyveli dondurmalardan yana kullanın. Kalorileri daha
azdır.
0 yorum:
Yorum Gönder