RSS

6 Haziran 2016 Pazartesi

RAMAZANDA EN İYİ TATLI HANGİSİDİR?


Ramazanda ağır tatlılardan kaçınmak gerek. Hafif tatlılar tercih edilmelidir.
En iyi ramazan tatlısı yağsız sütle yapılan kazandibidir. Eğer güllacı da aşırı şekerle yapmaz, içine bol ceviz koyarsanız bu da faydalıdır.
Dikkat edilmesi gereken bir nokta tatlının hemen iftarın ardından veya sahurda tüketilmemesidir. Ara öğün olarak üzerlerine tarçın dökülerek yenmelidir.
Güllaç içeriğinde süt olması nedeniyle şerbetli tatlılara göre hafif bir tatlıdır. Kişide kilo problemi varsa ve kan şekerinde problem yaratıyorsa, çok fazla tüketilmemelidir.
Diyabet hastaları tatlandırıcı kullanarak bu tatlıları hazırlayabilirler.
Güllaç nişasta ihtiva ettiği için kalp hastaları, diyabetliler, kan yağları yüksek olanlar ve obezler için önerilmez.
Ramazanın diğer bir tatlı grubu da meyveli muhallebiler olabilir. Az yağlı yoğurt ile hazırlanan meyveli yoğurtlar da tüketilebilir.
Bu sene ramazan yaz aylarına denk geldiği için dondurmada aşırıya kaçmamak kaydıyla tüketilebilir. Dondurma seçiminizi meyveli dondurmalardan yana kullanın. Kalorileri daha azdır.

  

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...