Malzemeler:
250 gr nohut
3 adet orta
boy soğan
Yarım kg
domates
250 gr irmik
(ince)
2 kg un
Yarım kg
yağlı yoğurt
50 gr ekmek
mayası
Tuz
Yapılışı:
Nohutu
haşlayıp, kabuklarını soyup ve blenderden geçirin. Soğan ve domatesi
rendeleyip püre haline getirdiğiniz nohutlara ekleyin. Kalan malzemeyi de
üzerlerine ilave edip iyice yoğurun. Üzeri kapalı olarak ekşimeye bırakın.
Günde birkaç kere karıştırarak 4-5 gün süreyle ekşitin. Daha sonra hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırın. Bu parçaları temiz
bir beze sererek alt üst ederek kurutun. Kuruduktan sonra kevgirden geçirin ve
tekrar bez üzerine serip iyice kurutun. Cam kavanozda veya bez torbalarda
muhafaza edin.
0 yorum:
Yorum Gönder